Logotyp: Karlstad Racing
Bild: Karlstad Racing

Saxxa - Audi 80 avant quattro

Vad händer med ditt fordon? Lägg upp bilder, nyheter och info m.m.

Moderator: RallyAnders

Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav Saxxa tor 27 dec 2012, 11:56

Hallå där!

Jag har inhandlat en -93 audi 80 som jag tänkt bygga något roligt av. Det hela började dock med att jag hittade två stycken Audi ABH V8'or (S4 4,2l -93 och -94) till ett alldeles för lågt pris på Tradera. 2500 spänn inklusive frakt senare står två renoveringsobjekt (räknar med att få ihop en fungerande utan att lägga ut några stora summor, i princip behöver jag fixa nya kolvringar och så är jag good to go sen hoppas jag) och väntar på kärlek i en bekants båtskjul. Jag söker garageplats med lite mekutrymme för rimlig månadspeng (max 1500) i Karlstadområdet om nån vet nåt. Jag söker dessutom en kabelstam till en S4 C4 V8 om nån kanske sitter på en guldgruva nånstans.. :)

I dagsläget är planen att jag ska ha den som isbil till vintern men sen hade jag tänkt stoppa i en av v8'orna och bygga renodlad busbil av den! Planerna är rätt så vilda men budgeten stram. Jag behöver dessutom en biltrailer och BE-kort... En svår kombo, men jag hoppas kunna få till det på sikt! Kanske 500 ponnys, bur och vagnsbok så man får köra bana. Time attack vore galet fränt! Har varit en väldigt lång dröm för mig att äga en riktig "räserbil"! :D Tanken har även slagit mig att svetsa mellandiffen och koppla bort den automatiska urkopplingen av bakdiffen för att kunna ha den som sladdbil.. Men jag har inte en blekaste vad bakdiffen håller för vid den typen av körning. Kanske inte alls?

Twin turbo är i alla fall ett givet val i nuläget! :) Enligt vad jag sett på diverse forum är det stakarna som är akilleshälen när det gäller att plocka ut monstereffekt. Kolvar och vevaxel ska tydligen vara bra skit! Gumpert apollo har tydligen originalvevaxel i sina v8'or och den ska enligt rykten "lätt gå att plocka ut 800 hk ur". Jag har dock sett exempel på oöppnade twin turbo-motorer som går med 550+ hästkrafter.. Så jag tänkte chansa - har ju ändå en reservmotor om det skulle skita sig! :D

Har även sett på nåt forum att den gamla 3,6-V8'an var baserad på Golf GTI-motorn från slutet på 80-talen nånstans och att dom kammarna passar. Kollade sen även på "catcams" hemsida och som det verkar där så har ABH-motorn samma kammar som den lite äldre 3,6'an... Kanske kan vara lämpligt om man vill sätta dit större turbos på sikt... :)

Som tydligt märks är jag fortfarande i drömstadiet men jag har i alla fall börjat köpa på mig lite prylar!

Bilder känns just nu lite onödigt då det enda som gjorts med bilen i nuläget är att den har S2-front typ.. Den är allt lite rostig på ena framskärmen också... Men jag körde silvertejp på den så gick den igenom besiktningen utan rostanmärkning! Dock med några andra tvåor. Nån som har några lämpliga framljus att antingen låna ut eller sälja? Helst vill jag köpa dom.

Mycket text blev det men nu är i alla fall introduktionen gjord! Over 'n out!
Saxxa
Cruisare

 

Re: Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav Basn tor 27 dec 2012, 14:15

Drömstadiet är väll det bästa stadiet förutom klara produkten? :bs:
Mitsubishi Evolution VIII US-Spec -03
Basn
Rödljusracer

Användarvisningsbild
Medlemskylt
 

Re: Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav 4rviid lör 29 dec 2012, 01:33

Verkar lovande!

Men en projekttråd utan bilder? :wink:
Mvh John
YOLO = You Only Live Online!
4rviid
Cruisare

Användarvisningsbild
 

Re: Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav Saxxa lör 29 dec 2012, 13:18

Jag vet.. :p Suger lite.. Fast jag har forskat lite noggrannare och det verkar som att det 3,6-v8'orna som gäller om man vill trimma.

Detta har gjort att jag känner lite att jag nästan borde sälja den här och köpa en med femma istället.. Samtidigt vore det väldigt kul att bygga nåt med dom.. Jag sitter och grubblar lite i nuläget. 280 hk räcker ju ändå ganska långt om man ska bygga nåt busigt nån gång.. Det funkar dock inte för den typ av projekt som jag vill ha.. :(
Saxxa
Cruisare

 

Re: Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav Saxxa tor 02 maj 2013, 16:03

Efter extremt mycket om och men, har jag äntligen lyckats slita ut tummen ur det allra värsta rövhåret i alla fall och börjat ta itu med skrothögen efter vinterns bravader! :)

En liten förebild på hur den såg ut efter några besök i diverse snövallar..
https://www.dropbox.com/sc/gdth6hgevns29qj/JcXz2lrXdw

Jag fick nedslag på lyktorna fram på besiktningen (innan iskörningen) så jag har skruvat bort dom, fronten och vänster framskärm och då ser Bettan ut så här sen!
https://www.dropbox.com/sc/w8fs2iva4mdkcbc/tgR3QJyBzg

Den här skärmkanten kan ha sett bättre timmar.
https://www.dropbox.com/sc/e2afba22sa0ajhj/MuK6bt9W22

Fronten ser dessutom en smula spartansk ut för tillfället.... :P
https://www.dropbox.com/sc/dsbm4blaofhpca4/NGWSO7b7g4

Mm.. Pussel!
https://www.dropbox.com/sc/f8n7xrx1ytbr7ib/TATxEJS-PI


Så ser det ut just nu. Kan ha ett garage på gång (som inte tillhör farsan och är fullbelamrat som det är redan) och då kanske man kan ha möjlighet att skruva lite mer seriöst. Nu blir det mest bara "eldsläckning" för att ta itu med det som är akut. Inget är dock garanterat. Om nån där ute vet nåt i Karlstad som inte är svindyrt kan ni ju skicka ett meddelande eller så. Skulle inte ha några problem att dela garage heller.

Tyvärr lyckades jag inte få in bilderna direkt i inlägget.. Jag är inget värre proffs på det här och jag har inte riktigt tid att fixa nu. Kanske går att fixa i efterhand.
Saxxa
Cruisare

 

Re: Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav Saxxa sön 05 maj 2013, 14:29

Har grejat lite med stötfångaren och den sitter i alla fall ihop nu..

https://www.dropbox.com/s/b7ft3dezbaj7z ... .35.14.jpg
https://www.dropbox.com/s/gkiqiu8htt2zr ... .35.59.jpg

Mycket popnit blir det! En rejäl skopa silvertejp kan nog komma att appliceras också. Tror ni att den går igenom besiktningen? Jag kände att bilen är skyldig mig lite för mycket pengar i förhållande till vad man kan tänkas få för den redan som det är, så denna gratislösning funkade rätt bra tror jag. :)
Saxxa
Cruisare

 

Re: Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav BeO mån 06 maj 2013, 16:23

Mässlingen. :D
1303S-73, Volvo XC60 D5 AWD -15, Golf GTI -10...
(http://www.flickr.com/photos/hooloowoo)
BeO
VW-ist..

Användarvisningsbild
 

Re: Saxxa - Audi 80 avant quattro

Inläggav Saxxa lör 11 maj 2013, 19:13

BeO skrev:Mässlingen. :D

Typ, har faktiskt kommit ytterligare lite längre nu. En A6-framskärm har fått sätta livet till för att agera donator av skärmkant till 80-in. Det blir kanske inte jättesnyggt men det kommer nog att gå igenom besiktningen i alla fall! Till skillnad från tidigare rostholk som knappt ens hade nån kant att prata om. Lite i ena hörnet typ.....

Sen fick jag lite krupp när jag fick se att en av mina splitter nya strålkastarinsatser hade vält omkull (smart som jag var hade jag lagt dom på en låda med lagom fallhöjd) och fått glaset förstört. :banghead:
Åkte till skroten och hörde mig för. Som tur var kunde man beställa lösa glas för 280 spänn - helt klart att föredra framför att köpa ny strålkastare för ~750 spänn (billigaste jag hittat på nätet, fysiska butiker brukar vilja ha ~1000). Sen är väl egentligen nästa grej inför besiktning att fixa handbromsen. Oken är inte problemet utan det är vajer/vajrar som kärvar.

Har nåt eländigt oljeläckage, som jag inte riktigt vet vad det är frågan om men jag hoppas att den kan gå igenom besiktningen ändå om dom får ta emot bilen när motorn är kall, för det tar en stund innan den börjar läcka.
Saxxa
Cruisare

 


Återgå till Projekt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: och 6 gäster